Werkwijze

 

In een intake-gesprek kijken we naar waar jij nu staat, waar je tegenaan loopt en waar je naartoe wilt. Daarop baseren we in eerste instantie drie vervolgsessies. Aan het eind daarvan evalueren we de gesprekken, en kijken we wat er verder nodig is voor jou.

Mijn uitnodiging zal zijn elk gevoel te onderzoeken. Want elk gevoel heeft ons iets te vertellen. Iets waar we gewoonlijk tegen vechten of waar we bang voor zijn en dat we uit de weg gaan, maar dat via een achterdeurtje toch steeds weer binnenkomt. Als we onszelf toestaan om het onprettige gevoel helemaal toe te laten, gaan we ontdekken wat vrijheid is. We halen je verleden er alleen bij voor zover dat helpt om je ervan te bevrijden. Want het nu is altijd de oplossing voor ieder probleem.

Ik werk vanuit het non-duale gezichtspunt dat alleen wáár laten zijn wat wáár is, het enige is dat echt helpt. Het begrensde beeld dat we van onszelf hebben, zullen we tijdens de sessies verruilen voor de onbegrensde en tijdloze zelf-ervaring. In mijn manier van coachen is er ruimte voor alles wat dat ervaren in de weg staat en voor wat jou helpt om dat ervaren toe te laten. Ik maak daarbij gebruik van meditaties, mindfulness en diverse vormen van zelfonderzoek.

Een belangrijke methode die ik toepas, is de geleide visualisatie. Die helpt jou zicht te krijgen op de altijd aanwezige, onveranderlijke ruimte waarin gedachten, gevoelens en zintuiglijke waarnemingen plaatsvinden. Je gaat leren hoe je kunt verblijven in deze ruimte waarin alles wordt ervaren.

Al na een paar sessies ga je merken dat je je helderder en meer ontspannen begint te voelen, en dat je zicht gaat krijgen op je kwaliteiten en op de mogelijkheden die dat biedt.